Dr. Kincses Gyula

magánember

 dr@kincsesgyula.hu

www.kincsesgyula.hu

         
 
Bemutatkozás
Szakmai referenciák
Publikációk
Ajánlott linkek
Tételmondatok
Magánügyek
   Kép-mutatás
   Elmésségek
   Ajánló - ingyen reklám -
   magán fogyasztóvédelem
   Zene
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Bár az orvosi hivatás életem legmeghatározóbb élménye, gimnazista korom óta szélesebb humán érdeklődés jellemzett. Egyetemista és kezdő orvos koromban többen elsősorban fotósként ismertek (ennek az emékei még felfedezhetők a https://picasaweb.google.com/kincsesgyula oldalon), de alapítottam volt tanárommal alternatív képzőművészeti galériát, egyetemi jazz klubot, és általában elmaradhatatlan résztvevője voltam Debrecen avantgard  történéseinek.

Ebből az énemből sajnos csak a jazz szeretet maradt meg mára. A régi nagy kedvencek (Coltrane, Dolphy, Mingus, Jarrett) mellett mostanában Murai (Murray) Dávidot, James Cartert hallgatom legtöbbet, de újra felfedeztem Sheppet, Chet Bakert, sőt a nagy "öregeket": Monk, Webster, stb. is. A magyarok közül nagyra tartom Szabados Györgyöt (nem csak zenészként), és leginkább Dresch Misit kedvelem, de szívesen hallgatok ezt-azt a Trio Midnight-oskotól is. A zenében széles spektrumot hallgatok: a jazz mellett szeretem a Ghymest, a Korai Örömöt, Szemzőt, de időnként előveszek egy-egy Bizottság, Kontroll, vagy Európa Kiadó, de akár Bälga cd-t is. És persze életem meghatározó útitársa marad Cseh Tamás, aki mai is annak a bizonyos elveszett valaminek a szimbóluma, amiről már félek, sohasem tudjuk meg, hogy mi is az, amit elvesztettünk...

Sportban mindig kétbalkezes voltam, de sok-sok esés és borovicska (később már Jager Tee) után eljutottam oda, hogy évek óta csúnyán, de örömmel sízek, illetve egy időben vitorláztam is. A korall tengeri búvárkodás élemet csodás, de anyagi okok miatt vissza nem térő élménye.

A politikába az MDF alapításakor keveredtem. Ezt a "kalandot" egyáltalán nem szégyenlem, hiszen következményei meghatározóan alakították az elmúlt 15 évben az életemet. És bár amatőrök voltunk, de épp ezért jószándékúak, lelkesek, őszinték és tisztességesek. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) az utóbbi pár évben a direkt politika helyett egyre inkább a szakmapolitika foglalkoztat.

Két gyermekem van (Melinda és Márk), akiket lapvetően önállóságukért tisztelek. Általában "javított második kiadás"-ként mutatom be őket.

A kispolgárosodás első jelét az akvarisztika jelentette az életemben. Az elmúlt évi döntésünk (falusiak lettünk) megváltoztatta az életünk. Új dimenziók nyíltak: kutya, macska, növények. Ezek digitális töredékei láthatók a lap linkjein. Mára már "veresiek" lettünk, és bár közben Veres is város lett, de még élhető maradt.

A szakbarbárosodás után némi revitalizációt a digitális fényképezés terjedése, elérhetősége hozott. Ez a technika visszahozta a fényképezés szabadságát, és ami a fontosabb: a digitális utómunkálatok, a "laborálás" élményét. Így újra fényképezek, és ami a legfontosabb: élvezem.

Iskoláim

         
www.eski.hu || www.eum.hu || www.google.com