Dr. Kincses Gyula

magánember

 dr@kincsesgyula.hu

www.kincsesgyula.hu

 
Bemutatkozás
Szakmai referenciák
Publikációk
Ajánlott linkek
Tételmondatok
Magánügyek
   Kép-mutatás
   Elmésségek
   Ajánló - ingyen reklám -
   magán fogyasztóvédelem
 
 

A Google lehetővé tette, hogy saját képmutató oldalam legyen. Képeim zömét ott találja meg, itt csak néhány kiemelt album hivatkozását ismétlem meg.

A művészetek szerepe az életemben. Itt picit többet olvashat erről.

A fényképezés 1970 és 1977 között fontos szerepet töltött be az életemben. 1977-ben egy évet állami finanszírozással olyan házban éltem, ahol ki volt téve a „fényképezni tilos” tábla, utána pedig a klinikum kötött le (havi 10 ügyelet), és főleg bejött a színes technika, amit már amatőrként képtelenség volt uralni. És a fényképezés nekem két dolgot jelentett: előre kitalálni, hogy mit akarok fotózni, és utána a laborban játszani, minden egyes nagyítást egyedi darabbá tenni. Ennek lett vége a színes technikával, amikor az ember már csak beadta a filmet egy ablakon, és egyszer majd egy borítékban megkapta a kész képet. Ez már nem az enyém volt. Így az aktív művészet után jött a passzív, a jazz, és a jazzklub szerevezése. Ráadásul ’90 után az életemben a hangsúlyok áttolódtak kevésbé művészi területekre. Így a fotó szép lassan teljesen elmaradt, bár a videokamera hozott egy-két eredménytelen próbálkozást.
A kétezres évek elején megjelent a digitális technika a fényképezésben. Ez ismét visszaadta a szabadságot: megnövekedett dinamikatartomány és korlátlan „ingyen” expozíció, de ami a fontosabb: a számítógép előtt ülve ismét a sötétkamrába mentem vissza: újra – sőt kiterjesztetten – enyém a laborálás, a képbe-nyúlás lehetősége. Mára már tűrhető felszerelésem van, és sokat, örömmel fotózok. Ebből kap ízelítőt ezen az oldalon. Minderről kicsit szebben itt olvashat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Családom és egyéb állatfajták Utazások
Történések
Artisztikus hajlamok
   
 
A család, azaz mi London 2007 A Megyeri híd
  Gross Glockner 2007 Amarilis közelről..
Állataink Barcelona 2007 művészi hajlamok
  Kína 2006 grafikák
Lakunk, növéneim

Torockó 2005

ajtók
  Moldovai kolostorok
ablakok
  Görög körút 2005 etno
  Krumlow őszi szinek
  Val Gardena
vizi zene
  Tromsö
meztelenül (idegen)
  Donaueschingen - Schaffhausen
 
   
 

 

         
www.eski.hu || www.eum.hu || www.google.com